Algemeen

Als u interesse heeft om lid te worden van onze vereniging of als uw dochter of zoon interesse heeft in deze leuke sport dan is het altijd mogelijk om eerst 4 weken vrijblijvend mee te trainen. Daarna kun je beslissen of je lid wilt worden. Kijk op de teampagina's wanneer de trainingen zijn.De leeftijdscategorieën zijn als volgt in gedeeld:

Leeftijd

Team Opmerkingen
tot en met 12 jaar

Pupillen

voor jongens en meisjes gemengd

tot en met 15 jaar Aspiranten voor jongens en meisjes gemengd
tot en met 21 jaar Junioren voor jongens en meisjes gemengd
vanaf 18 jaar Senioren Honkbal voor heren
Softbal Helaas hebben we op dit moment geen softbal-dames team
Recreanten Softbal voor volwassenen van alle leeftijden, gemengd.

Kleding en materiaal

Wat heb je nodig als je wilt mee trainen? Voor de proeftrainingen volstaat normale sportkleding met sportschoenen (gympen, voetbalschoenen, kunstgrasschoenen). Voor de eerste trainingen hoef je zelf geen materiaal, zoals handschoen of knuppels, aan te schaffen. Deze kun je lenen op tijdens de trainingen.

Als je besluit lid te worden dan is het wel de bedoeling dat je je eigen handschoen aanschaft. Kosten hiervoor zijn doorgaans vanaf €50,-per stuk. Ook dient elk lid dat wedstrijden speelt een eigen uniform aan te schaffen. Meer informatie hierover vind je onder "Informatie - Kleding" op deze site. Een belangrijk onderdeel van je outfit is natuurlijk je 'baseball cap'. De enige echte Mustangs-cap krijg je van de club na inschrijving.

Meer informatie hierover kun je het beste inwinnen tijdens de eerste trainingen.

Contributie

De contributie is opgebouwd uit twee delen: de clubcontributie op basis van teamindeling en de bondscontributie op basis van leeftijd. De club betaalt voor elk spelend lid bondscontributie. Dit deel wordt dus bij de clubcontributie opgeteld. HSCV Mustangs heeft geen invloed op de hoogte van de bondscontributie en deze kan dus elk jaar variëren.

Je betaalt dus alleen aan de club de totale contributie. De contributie voor 2017 is als volgt: 

Team Clubcontributie KNBSB-leefdtijdindeling Bondscontributie
Bee-ball / Pupillen € 90,- 0 tot en met 9 € 15,55
Aspiranten € 110,- 10 tot en met 17 € 26,35
Junioren / Senioren € 120,- 18 en ouder € 60,55
Recreanten € 90,- recreanten € 31,40
Trainingslid* afhankelijk van team n.v.t. € 18,40
Steunend lid vanaf € 15,- n.v.t. n.v.t. 

(* Je kunt lid worden en alleen meetrainen en geen wedstrijden spelen. Trainingsleden betalen alleen het clubdeel. Ze worden wel bij de bond aangemeld maar Mustangs betaalt de bondscontributie i.v.m. verzekering)

Lid worden

Heb je besloten lid te willen worden. Vul dan dit inschrijfformulier in en lever dat in bij het secretariaat of bij je trainer. Het inschrijformulier is ook beschikbaar in Word formaat.